Dutch warriors logo for minecraftDutch Warriors Minecraft

mcMMO - Woodcutting

Woodcutting is een vaardigheid die is gebaseerd op het hakken van bomen met een bijl. Een hoger level geeft een verhoogde kans op extra hout uit een boom. Ook verhoogt de duur van de tree feller ability.


Levelen

Een goede manier om te levelen is om een grote tree farm te maken met veel bomen en die vervolgens allemaal neer te hakken. Birch trees zijn hiervoor heel geschikt om dat ze veel exp geven en makkelijk te vinden zijn. Spruce trees zijn ook een goede optie omdat ze allemaal verticaal groeien.


Experience Tabel

Block:Experience:
Oak Wood40
Huge Mushroom70
Spruce Wood40
Acacia Wood40
Birch Wood40
Dark Oak Wood40
Jungle Wood50

Abilities

Tree Feller (level 0+)

De tree feller ability is een skill die ervoor zorgt dat je een hele boom kan hakken door maan één blok van de boom te hakken. Om de tree feller te gebruiken moet je een rechter muisklik doen met een bijl in je hand. Zodra de tree feller ready is kan je de ability activeren door op een boom te gaan hakken. Tree feller breekt alleen de blokken die er boven zitten het is dus handig om tree feller te gebruiken op de onderste blok van een boom. Op level 0 woodcutting duurt tree feller slechts 2 seconden. Deze tijd stijgt met 1 seconden per 50 levels. De ability heeft een cooldown van 240 seconden(4 minuten). Tree feller kan geen bomen kapot maken die groter dan 500 blokken zijn.
Als tree feller gebruikt wordt zal je bijl dezelfde aantal durability verliezen als wanneer je de boom blok voor blok weghaald. Als je bijl breekt wanneer je tree feller gebruikt zul je 4 hartjes schade krijgen.

Leaf Blower (level 100+)

Leaf Blower is een ability die leaf blokken direct sloopt als ze geraakt worden door een axe. Wanneer een leaf blok kapot gemaakt wordt door een bijl is er een 10% kans op een sapling van de bijbehorende boom. De leaf blokken doen schade aan de bijl wanneer ze geraakt worden.

Double Drops

Double Drops is een passieve ability waarmee je twee blokken hout krijgt in plaats van één blok hout. die gegenereerd is door de wereld. De kans op double drops stijgt 0.01% per level tot een maximum van 100% op level 1000.