Dutch warriors logo for minecraftDutch Warriors Minecraft

mcMMO - Smelting

Smelting is een "onofficele vaardigheid" Dit houd in dat het niet in de stats komt te staan. Je smelting level is het gemiddelde tussen je repair level en je mining level. Als je een mining level van 100 hebt en een repair level van 50 is je smelting level het gemiddelde daarvan (level 75 smelting). Met Smelting krijg je een paar handige abilities die het smelten van items beter maakt.


Abilities

Fuel Efficiency

Fuel Efficiency is een passieve ability van smelting dat de brand tijd van de brandstof in een furnace langer maakt. Elk level vergroot de efficiƫntie vermenigvuldiger met 0.04. Op level 1000 heb je een Fuel Efficiency van 4x. Dit betekend dat de brandstof 4x langer brand dan normaal.

Second Smelt

Deze ability zal een tweede stuk geven van hetgene wat je aan het smelten bent zoals logs naar charcoal of iron ore naar iron ingot of gold ore naar gold ingots. De kans dat dit gebeurd is 0.1% verhoogt met elk smelting level. Op level 1000 heb je 100% kans dat je een dubbel item krijgt wanneer je iets smelt.

Vanilla XP Boost (level 125+)

De Vanilla XP Boost ability is ook een passieve ability die meer minecraft experience geeft bij het smelten van items zoals ores, oak logs en sand. Als je een hoger smelting level hebt krijg je meer minecraft experience. Het maximum van deze boost wordt bereikt op level 1000.

Flux Mining (level 250+)

Met deze ability kan je een pickaxe met volle durability in een furnace stoppen. Ze zal hierna een Flux Pickaxe krijgen. Met deze pickaxe heb je een kans dat je de ores die je met de Flux Pickaxe mijnt direct gesmolten zijn. De kans dat dit gebeurd is ongeveer 33% op level 250 mining en wordt hoger met een hoger mining level.