Dutch warriors logo for minecraftDutch Warriors Minecraft

mcMMO - Herbalism

Herbalism is de vaardigheid waarmee je beter wordt in het verbouwen van plantages. Ook verhoogt het de kans om dubbel zoveel crops te krijgen bij het oogsten van de planten.


Levelen

Herbalism is te trainen door het oogsten van verschillende planten (zie experience tabel). wanneer je een plant oogst krijg je experience hiervoor. Hieronder staan een paar goede methode's om herbalism te trainen.

Cocoa Beans

Een snelle manier om herbalism te trainen is door een cocoa bean farm te maken die 30 experience per stuk geven. Ze groeien erg snel, een hele chunk vol met cocoa beans houd een speler de hele tijd bezig met het oogsten van cocoa.
Voordelen: Groeit erg snel, heeft geen licht of water nodig.
Nadelen: laag experience per oogst, ook het het jungle logs nodig om de farm te maken.

Sugarcane

Een andere snelle manier om herbalism te traien is door een extreem grote sugar cane farm te maken. Een sugar cane kan 3 blokken hoog groeien. Als je de middelste blok van de sugar cane oogst krijg je 60 experience. Hierbij blijft de onderste sugar cane ook staat waardoor het niet nodig is om de surgar cane opnieuw te planten.
Voordelen: Niet nodig voor het herplanten van de sugarcane, Veel experience per oogst.
Nadelen: Naast de sugar cane moet water aanwezig zijn om te groeien. dit maakt het minder ruimte efficient. Ook groeit sugarcan redelijk traag vandaar dat een grote sugar can farm nodig is.

Nether Wart

Een andere goede manier is om nether wart te groeien.
Voordelen: Veel experience per oogst en de nether warts groeien snel. Ook is er geen water nodig voor de nether warts.
Nadelen: Er is hiervoor soul sand nodig om de nether warts in te planten. Het trage lopen bij het lopen op soul sand zal deze methode wat vertragen. Dit kan versneld worden door een pad te maken tussen het soul sand in.

Wheat/Carrot/Potato Farm

Dit is een simpele manier om herbalism te trainen.
Voordelen: Erg efficient in ruimte. Het enige wat nodig is 1 water blok per 9x9 farm gebied (en licht).
Nadelen: Gemiddelde groei duur en het is contant nodig om te herplanten.

Mushroom hunting

Vind een mushroom biome en harvest alle mushrooms voor 150 experience per stuk.
Voordelen: Hoogste exp per oogst.
Nadelen: Je moet een mushroom biome vinden waar je de gegenereerde mushrooms kan oogsten. Muschroom groeien erg traag dus is het niet effiecient genoeg om er een farm van te maken.

Flower Harvesting

Net zoals de Mushroom methode zoek een flower forest biome en breek alle flowers die daar te vinden zijn. The excotische flowers geven 100 experience per stuk. Voordelen:Hoog exp per oogst.
Nadelen:Niet oneindige methode om dat er na een tijd geen flowers meer zijn en ze niet te herplanten zijn.


Experience Tabel

Plant:Experience:
Dead Bush5
Chorus Plant5
Small Fern10
Small Grass10
Tall Grass20
Tall Fern20
Vine20
Lilly20
Chorus Flower25
Wheat30
Potato30
Carrot30
Sugar Cane30
Cocoa30
Cactus30
Melon Block30
Nether Warts30
Beetroot30
Pumpkin30
Allium50
Tulip (elke kleur)50
Oxeye Daisy50
Peony50
Poppy50
Yellow Flower50
Azure Bluet100
Blue Orchid100
Lilac100
Sunflower100
Rose Bush100
Brown Mushroom150
Red Mushroom150

Abilities

Green Terra

Green Terra wordt geactiveerd door rechter muisklik te doen met een hoe in je hand op een niet-dirt blok.
Het effect van Green Terra is dat je 3x het aantal drops krijgt bij het oogsten van een plant. Ook geeft Green Terra 100% kans op het omzetten van de onderstaande blokken als je seeds in je inventory hebt door er met de linkermuis op te klikken:
- Cobblestone in Mossy Cobblestone
- Stone Brick in Mossy Stone Brick
- Dirt in Grass

Green Thumb

Bij het oogsten van een volgroeide plant is er een kans voor de speler dat de plant direct herplant wordt zonder een seed te hoeven planten. De groei stadium van de direct geplante plant is gebaseerd op je herbalism level. Het direct herplanten zal wel een seed uit de inventory halen van de bijbehorende plant (wheat, carrots of potatoes). Met deze ability heb je ook kans op een extra item van een plant (wheat, carrot, potato of nether wart).

Herbalism Level:Groei stadium:Double drop kans:
0 - 1990(lvl 0) 0% - 13.2%
200 - 399113.2% - 26.6%
400 - 599226.6% - 40%
600 - 799340% - 53.2%
800 - 1500453.2% - 100% (lvl 1500)

Farmer's Diet

Deze passieve ability voorhoogt de hoveelheid honger hersteld worden bij het eten van het geteelde voedsel. Hoe hoger je level des te meer voedsel hersteld wordt. Hieronder is een tabel te zien met de ranks van Farmer's Diet.

Herbalism Level:Rank:Bonus honger hersteld:
0 - 19900
200 - 39911
400 - 59922
600 - 79933
800 - 99944
1000+55

Hylian Luck

Hylian Luck geeft je een kliene kans om een speciaal item te krijgen waanner bepaalde items kapot worden gemaakt met een sword. Hieronder staan de blokken die speciale items kunnen droppen:
- Grass
- Saplings
- Dead Bushes
- Flowers
Grass/saplings/dead bushes hebben een kans op melon seeds, pumpkin seeds of cocoa te droppen. Flower hebben een kans om potatoes, carrots of apples te droppen. De kans wordt met 1% per 100 levels groter. Bij level 0 herbalism heb je 0% kans op een speciale drop en op level 1000 herbalism heb je een 10% kans hierop.