Dutch warriors logo for minecraftDutch Warriors Minecraft

mcMMO - Axes

Axes is een skill gebaseerd op het vechten met een axe als wapen. Het voegt meer variatie toe aan de gameplay en het introduceerd een nieuw type wapen dat voor veel situaties handig kan zijn.
Axes kan erg krachtig zijn in PvP omdat het snel armor kan breken en critical hits kan doen. Op een hoog axes level is het mogelijk om snel de armor van de tegenstander kapot te maken. Axes kan ook handig zijn als je tegen 2 andere spelers moet vechten omdat de ability Skull Splitter een AoE aanval kan doen (Area of Effect).


Levelen

Een goede manier om axes te trainen is om naar de The End te gaan en een dak op 3 hoog te bouwen. zodat je wel onder het dak kan staan maar de Endermen niet. Kijk de Endermen aan en laat ze naar je toekomen. Je zal merken dat jij de Endermen wel kan raken maar zij jou niet.
Een andere goede manier om dit te trainen is door een natuurlijke monster spawner te vinden en daarvan een monster farm te maken. Maak de monsters vervolgens dood met je axe.
Elke natuurlijk gespawnde moster dat je dood maakt met een axe geeft 600 experience.


Abilities

Skull Splitter

Als je een axe in je hand hebt kan je rechtermuisklik doen op een blok, hierdoor wordt de Skull Splitter ability aangezet. Het wordt pas geactiveerd als je een speler of monster slaat. Skull Splitter zorgt ervoor dat je een AoE aanvallen hit kan doen bij elke tegenstander die binnen een half block radius staat van je hoofddoel. Degene die door de AoE geraakt is krijgt de helft van de schade die het hoofddoel krijgt. Dit kan erg goed uitkomen in PvP of in het verslaan van grote groepen monsters. De duur van deze ability is op level 0 nog maar 2seconden maar wordt per 50 levels hoger met 1 secoden met een maximum van 22 seconden op level 1000.

Critical Strikes

Crittical Strikes is een passieve ability Dat je de kan geeft om dubbele schade te doen op monster en 1.5x meer schade op andere spelers. De kans dat je een Critical Strike dot gaat per level 0.05% omhoog met een maximum van 37.5% op level 750.

Axe Mastery

Axe Mastery is een passieve skill die je totale schade met axes per 50 levels met een half hartje groter maakt met een maximum van een extra 4 schade (4 hartjes) op level 250.

Armor Impact

Armor Impact verhooogt de hoeveelheid schade die een axe doet aan de durability van de armor van de tegenstander met een bonus van 1 durability per hit. dit wordt met 0.02% per level verhoogt met een maximum van 20% op level 1000.

Greater Impact

Greater impact is een passieve ability die in een gevecht tussen monsten of speler zonder armor 2 extra schade doet (1 hartje). Greater Impact zorgt ook voor een extreme knockback effect netzoals de knockback II enchantment op een sword. Er is een 25% kans op een activatie van deze ability bij elke hit.